Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Here i will list the apprentices and their learning tasks, so others also can follow how it goes.
Please DONT POST HERE any solutions on the given task earlier than the apprentice, you can ask questions from him tough.
Post Reply
Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 14572
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Post by Stratego (dev) » Fri Jul 24, 2020 5:45 pm

The next one is making a brand new unit

steps:

make a new AOD ship unit, select the next ship from AOD design posts.

1. search a unit that is fairly close to your needs (this case from AOG assets), this case look for a "ship" from AOG and use that.
2. copy that file and with/in that file
- rename the file to the name fits the AOD unit names you decided (eg. similar than tas2 name)
- rename the unitTypeNAme to the new one (as in task2
- open id/units_id_list.txt
- make a new "section at the end of the file, lets call it "AOD units"
- start your first id from 40100 this will be id of you new unit.
- set the allocated unit id in the json.
- now modify any properties so your ship will fit the ship design (as in task2)
- set the image too (as in task2)
2. open the buildlist.json and place your new unit into the buildables list (eg. beside the unit in task2)


i think you have your first new unit
(it is easier than task 2 i think :))

User avatar
L4cus
Posts: 2349
Joined: Fri Jan 31, 2020 7:51 pm
Location: Perú

Re: Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Post by L4cus » Sat Jul 25, 2020 1:50 am

wow @Squirrel5555 !
I will cheer up for u!
Extra ecclesiam nulla salus...
AOD, a new variant...
viewforum.php?f=230

User avatar
Squirrel5555
Posts: 859
Joined: Sun Feb 16, 2020 3:43 pm

Re: Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Post by Squirrel5555 » Sat Jul 25, 2020 10:54 am

L4cus wrote:
Sat Jul 25, 2020 1:50 am
wow @Squirrel5555 !
I will cheer up for u!
Thanks :D

Can you give me a couple units I can try making jsons for, so that we don't end up making the same one twice? Also for now would you like the technology to be set to false since we don't have them planned out yet.

And which line is used to give the unit accuracy?
AOD Team - Join Us!

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 14572
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Post by Stratego (dev) » Sat Jul 25, 2020 1:41 pm

Can you give me a couple units
i presume this is for L4cus
unit accuracy
not sure which u mean all is written here: https://www.androidutils.com/forum/view ... 216&t=2003
tell me if u dont find.

User avatar
L4cus
Posts: 2349
Joined: Fri Jan 31, 2020 7:51 pm
Location: Perú

Re: Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Post by L4cus » Mon Jul 27, 2020 10:56 pm

Squirrel5555 wrote:
Sat Jul 25, 2020 10:54 am
L4cus wrote:
Sat Jul 25, 2020 1:50 am
wow @Squirrel5555 !
I will cheer up for u!
Thanks :D

Can you give me a couple units
sure!
right now i have done the main units and structures jsons
u can try men at arms and halberdiers
halberdiers already have stats, u can make ur own men at arms stats (if its unbalanced it can be changed)
https://www.androidutils.com/forum/view ... da09e2bfdb
Extra ecclesiam nulla salus...
AOD, a new variant...
viewforum.php?f=230

User avatar
Maxbirykov2004
Posts: 1022
Joined: Mon Mar 30, 2020 12:50 pm
Location: Belarus

Re: Squirrel5555 task3: making a brand new unit

Post by Maxbirykov2004 » Thu Sep 03, 2020 4:09 pm

Hmm...

Post Reply

Return to “Under the Hood studies”