How to make a unit..?

Here you may find answers to your questions.

Moderator: Endru1241

Post Reply
ChinhNhan
Posts: 4
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:25 am

How to make a unit..?

Post by ChinhNhan » Fri Nov 29, 2019 1:26 am

I wanted to create a new unit or a new structure but i didn't know how to create it...can someone help me please..? :D

User avatar
Endru1241
Posts: 486
Joined: Fri Sep 11, 2015 8:43 am
Location: Poland

Re: How to make a unit..?

Post by Endru1241 » Fri Nov 29, 2019 4:07 am

Normal units can be produced in town.
Town aka Town Center aka TC is something placed on the map since the beginning. They have to be conquered by going to them with any unit, which can occupy buildings (human ones).
Among units produced there is Worker, which can build towers, siege machines, ships (only on water) and buildings, including those, that can produce new units. Most structures can be build on plains only (grass, snow, desert).
Buildings capable of production (e.g. Barracks) are limited - You can only build as many as towns You have.

ChinhNhan
Posts: 4
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:25 am

Re: How to make a unit..?

Post by ChinhNhan » Wed Dec 04, 2019 3:55 pm

Well...I mean that I want to create new units in order to make a next update on AOS like you guys.. :D :D I would like to create a new unit like a submarine or a flying unit (maybe)…I want to contribute on update AOS.. 8-)

User avatar
makazuwr32
Posts: 4500
Joined: Tue Oct 17, 2017 9:29 am
Location: Moscow, Russia

Re: How to make a unit..?

Post by makazuwr32 » Wed Dec 04, 2019 5:06 pm

In order to "create" new unit for aos you need:
1. Realistic idea that is based on some historical unit that is not yet in the game posted on forum in the respective subforum;
2. Balanced stats;
3. Image for new unit;
4. Accept from AoS design leader (currently Endru1241);
5. Json for this unit.

Exactly in this order.

ChinhNhan
Posts: 4
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:25 am

Re: How to make a unit..?

Post by ChinhNhan » Wed Dec 11, 2019 12:10 pm

Thanks for your advices.. :D But..how can I do step 2 and and step 3..?

User avatar
makazuwr32
Posts: 4500
Joined: Tue Oct 17, 2017 9:29 am
Location: Moscow, Russia

Re: How to make a unit..?

Post by makazuwr32 » Wed Dec 11, 2019 12:19 pm

For step 2 take into account stats of similar units (armor type (heavy/light), movement type (on foot/on mount), unit type (infantry melee, infantry ranged and so on...) and others).

For step 3 can't recommend something.

User avatar
SirLuciano
Posts: 82
Joined: Sun Dec 08, 2019 2:05 am

Re: How to make a unit..?

Post by SirLuciano » Wed Dec 11, 2019 1:04 pm

Endru recommended me something for step 3 and my new avatar proves it
LONG UNLIVE THE UNDEAD!

User avatar
SirLuciano
Posts: 82
Joined: Sun Dec 08, 2019 2:05 am

Re: How to make a unit..?

Post by SirLuciano » Wed Dec 11, 2019 1:09 pm

"You can use any image manipulation program, that can work with transparency.
The best is Gimp - it's free and powerful. The only downside is, that it requires PC.
For editing on the phone/tabled You can Yous e.g. Pixly."


This is what he told me on how to create an image for a unit
LONG UNLIVE THE UNDEAD!

Post Reply

Return to “FAQ”