stupid waypoint - Filling TCs - IMPLEMENTED

Moderator: Endru1241

Post Reply
User avatar
TheBluePhoenix
Posts: 1498
Joined: Thu Jul 30, 2015 5:09 pm

stupid waypoint - Filling TCs - IMPLEMENTED

Post by TheBluePhoenix » Fri Aug 21, 2015 4:13 pm

I understand coding for waypoint is huge but the following problems are larger
Sometimes in large games i select many units and set a waypoint. But what it does is completely fill my tcs and other unit producing structures causing the production to stop. Checking each and every structure after setting waypt. Absolutely destroys its use. I suggest 1 spot of any unit producing structure be left vacant
Sometimes the units try to take the shortest path to the way pt. But dont seem to see that there is a lake or rocks or bricks etc in between
Lastly, the waypoint logic is better but it still needs work
BEWARE!!!!The long lost empire of phoenicia is rising- The world is but just near the golden age,wherein men played and frolicked,without any worries at all


User avatar
TheBluePhoenix
Posts: 1498
Joined: Thu Jul 30, 2015 5:09 pm

Re: stupid waypoint

Post by TheBluePhoenix » Wed Aug 26, 2015 9:51 am

Anybody facing these problems i mentioned??
BEWARE!!!!The long lost empire of phoenicia is rising- The world is but just near the golden age,wherein men played and frolicked,without any worries at all


User avatar
COOLguy
Posts: 4005
Joined: Sat Jul 12, 2014 2:58 am
Location: Nenuial, Arnor

Re: stupid waypoint

Post by COOLguy » Wed Aug 26, 2015 12:28 pm

Sort of. I just don't use the waypoint ever. :)
Thanks!
Josh

Darkknight
Posts: 393
Joined: Tue Jan 13, 2015 5:01 pm
Location: The Great Castle of DarkKingdom

Re: stupid waypoint

Post by Darkknight » Wed Aug 26, 2015 1:44 pm

This happens a lot so i only use waypoints in areas with small amount or no obsticals. But i dont really use waypoints much so it is not a big problem for me.

User avatar
ejm29
Posts: 682
Joined: Sat Nov 01, 2014 6:03 pm
Location: United Kingdom

Re: stupid waypoint

Post by ejm29 » Wed Aug 26, 2015 2:33 pm

In the past ive had the same problem. But I haven't used the waypoints in a while now (too inaccurate) :)

User avatar
TheBluePhoenix
Posts: 1498
Joined: Thu Jul 30, 2015 5:09 pm

Re: stupid waypoint

Post by TheBluePhoenix » Wed Aug 26, 2015 5:51 pm

So clearly we have to solve this problems to retain the beauty of playing large maps
BEWARE!!!!The long lost empire of phoenicia is rising- The world is but just near the golden age,wherein men played and frolicked,without any worries at all


User avatar
COOLguy
Posts: 4005
Joined: Sat Jul 12, 2014 2:58 am
Location: Nenuial, Arnor

Re: stupid waypoint

Post by COOLguy » Wed Aug 26, 2015 6:01 pm

I avoid large maps like the plague. :D
Thanks!
Josh

User avatar
TheBluePhoenix
Posts: 1498
Joined: Thu Jul 30, 2015 5:09 pm

Re: stupid waypoint

Post by TheBluePhoenix » Wed Aug 26, 2015 6:06 pm

Generally me too :D
BEWARE!!!!The long lost empire of phoenicia is rising- The world is but just near the golden age,wherein men played and frolicked,without any worries at all


User avatar
TheBluePhoenix
Posts: 1498
Joined: Thu Jul 30, 2015 5:09 pm

Re: stupid waypoint

Post by TheBluePhoenix » Wed Aug 26, 2015 6:06 pm

Generally me too :D
BEWARE!!!!The long lost empire of phoenicia is rising- The world is but just near the golden age,wherein men played and frolicked,without any worries at all


User avatar
ejm29
Posts: 682
Joined: Sat Nov 01, 2014 6:03 pm
Location: United Kingdom

Re: stupid waypoint

Post by ejm29 » Wed Aug 26, 2015 8:27 pm

The same here! :)

scottieblueeyes
Posts: 16
Joined: Wed Jan 25, 2017 1:09 am

Re: stupid waypoint

Post by scottieblueeyes » Thu Mar 16, 2017 4:24 am

I use waypoints A LOT, so I feel your pain. I agree with everything you said.

I don't play large maps either because they take so long to finish even after the eventual outcome is obvious. The AI isn't good enough to make a come back. There should be a domination setting where you pick what percentage of the map needs to be controlled for victory.

User avatar
DoomCarrot
Posts: 3089
Joined: Wed Mar 18, 2015 6:04 pm
Location: Commanding General's quarters, a tall keep above the mighty city of Carrot's Point

Re: stupid waypoint

Post by DoomCarrot » Fri Mar 17, 2017 5:03 pm

I never use waypoints... :?
The day is coming when a single carrot, freshly observed, will set off a revolution.

tamtam12345
Posts: 589
Joined: Wed Mar 30, 2016 8:41 am

Re: stupid waypoint

Post by tamtam12345 » Sat Mar 18, 2017 4:06 am

I think if you use waypoint,you can't get 3 stars in campaign maps. :P

User avatar
Detros
Posts: 460
Joined: Sun Dec 11, 2016 12:01 pm

Re: stupid waypoint

Post by Detros » Sat Mar 18, 2017 10:15 am

tamtam12345 wrote:I think if you use waypoint,you can't get 3 stars in campaign maps. :P
Use it as a "hard mode".
For some of those battles the limit for 3 stars is so high "use only waypoints" may seem as the intended way of moving your units :D

Hornythopt3r
Posts: 5
Joined: Sun Apr 16, 2017 5:08 am

Re: stupid waypoint

Post by Hornythopt3r » Sun Apr 16, 2017 2:56 pm

This is a tricky one, cos I would like that buildings and wagons would be prohibited end points for units moving with waypoints but on the other hand sometimes those particular endpoints could be bottlenecks...

Stratego (dev)
Site Admin
Posts: 9569
Joined: Fri Apr 25, 2014 9:28 pm

Re: stupid waypoint - Filling TCs - IMPLEMENTED

Post by Stratego (dev) » Fri Jun 16, 2017 6:34 am

implemented: AI and Waypoint will not fill TC-s

up on server.

please make throughout tests because it was core logic.

Post Reply

Return to “Solved/Answered”